Aurinkosähköt kerrostaloon yhdessä päivässä

Eilen katolleni asennettiin 3,3 kilowattia aurinkosähköä. Järjestelmä tuottaa vuodessa suunnilleen huoneiston kulutuksen verran. Kerrostalossa aurinkosähkö on harvinaista ja päivän aikana kävikin runsaasti tiedotusvälineitä(pari linkkiä blogitekstin lopussa). Asennus sujui hämmästyttävän nopeasti! Ainoa haaste oli hieman kenkkuileva nosturi, mutta siitä selvittiin.

Katolla käytettiin tiilikattoon tarkoitettuja kiinnikkeitä, jotka tulevat ulos laattojen välistä. Kiinnikkeisiin liitettiin alumiiniprofiilit ja näihin on todella nopeaa laittaa paneelit kiinni. Johdotukset onnistui nopeasti, koska paneeleissa oli pikaliittimet valmiina. Johdotus tuli suojattuna pintavetona katolta alas ja siitä kellaritilan kautta sähkökeskukseen. Reikiä ei tarvinnut edes tehdä, koska sattui löytymään reiät valmiina.

Sähkökeskuksessa on verkkoinvertteri ja pari turvakytkintä. Liitän verkkoinvertterin lähiaikoina SMA:n portaaliin, jonka jälkeen kuka tahansa voi tarkastella järjestelmän tuotantoa ja myös tuotantohistoriaa. Asennus meni niin sujuvasti että itsekin yllätyin. Voiko tämä olla näin helppoa? Näköjään voi. Olen varma että tämä kannustaa muitakin hankkimaan kerrostaloon aurinkosähköä!

Janne Käpylehto

Linkkejä:
– Helsingin sanomat http://www.hs.fi/kaupunki/a1397019107122?jako=6282b4c078c614d6646408dc6d63c433
– Nenonen http://www.ruutu.fi/ohjelmat/hs-uutiset/kerrostalokamppakin-voi-toimia-aurinkosahkolla
– Kiinteistölehti www.kiinteistolehti.fi/taloyhtioille/taloyhtioille/aurinkosahkoa-kerrostaloon-helsingissa
– Janne Käpylehdon energiablogi: http://www.pienenergia.com

Paneeleiden asennus Susitien asennus 2 Susitien asennus 3