Miksi hankkisin?

Aurinkopaneeleiden hankinta on ympäristöteko

Aurinkopaneelit ovat yksi vähäpäästöisimmistä tavoista tuottaa sähköä myös Suomessa. Etelä-Suomeen asennettava aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa noin kahdessa vuodessa sen määrän energiaa, joka sen tuottamiseen on kulunut (Fraunhofer instituutin raportti).

Maan pinnalle saapuva vuotuinen auringon säteilyenergia on Etelä-Suomessa samaa luokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Vain ajoitus on Suomessa erilainen – meillä tuotto painottuu enemmän kesäaikaan.

Ylläpito on vaivatonta ja käyttöikä on pitkä

Aurinkopaneelijärjestelmät ovat vähän huoltoa vaativia ja pitkäikäisiä. Usein paneeleiden valmistaja takaa, että paneelin teho on vielä 25 vuoden käytön jälkeen vähintään 80% alkuperäisestä. Järjestelmän nopeimmin kuluva osa on invertteri, jonka käyttöiäksi lasketaan yleensä 15 vuotta.

Kasvattaa energiaomavaraisuutta

Itse tuotettu sähkö vähentää sähkölaskusi riippuvuutta sähkön hinnasta ja auttaa näin suojautumaan sähkön hinnan nousulta.

Voi olla taloudellisesti kannattavaa

Aurinkopaneeleiden hankkiminen voi olla taloudellisesti kannattavaa, jos tuotetun sähkön saa käytettyä pitkälti itse. Toinen tärkeä kannattavuuteen vaikuttava tekijä on sähkön hinnan ja hinnoittelun rakenteen kehitys. Tutustu Aalto-yliopiston laatimiin kannattavuuslaskelmiin täältä.

Yhdysvalloissa on saatu viitteitä, että aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa. Tutustu Finsolar-hankkeen muistioon paneeleiden vaikutuksesta kiinteistön arvonmuodostukseen.